15 jan. 2011

Veckans nya receptvinnare!!!

Efter 2 veckors matsedel och 4 nya recept sâ har den här veckans vinnare setts ut. Det blev Kyckling med Dijonsenap som vann. Ett litet modifierat recept frân Tasteline.



4 st kycklingbröstfiléer

smör, att steka i

1 st tomat(er)

basilika

3 msk dijonsenap, (eller mer om du vill)

2 dl vispgrädde

1 vitlöksklyfta

2 dl crème fraiche

salt och peppar

2 dl riven ost



Tillagning
1.Sätt ugnen på 200 grader. Putsa kycklingfiléerna och banka ut dem försiktigt om de är ojämna. Stek i smör så att de får en fin yta.

2. Skiva tomaten tunt. Lägg filéerna i en ugnsfast form och lägg på tomaterna. Repa av alla basilikablad och hacka, strö sedan över.

3. Rör ut dijonsenapen i grädden och pressa i vitlöken. Blanda med crème fraiche och salta och peppra. Häll över kycklingen och strö över ost. Gratinera i 20-25 minuter.

4 kommentarer:

heffamamman sa...

Det där låter som ett recept helt i vår smak. Ska testas nästa vecka! :)

Anonym sa...

Låter jättegott!
Moster Mia

Karin sa...

Står med på veckans matsedel nu!

Dosiss sa...

Tjejer; jag äter ju inte kött men det föll väl ut hos alla andra. Det är ju inte direkt ngn dietmat....